איטום בעזרת שמן בישול משומש

שלב ראשון: לייבש את מבנה האדמה

לפני שמתחילים לשמן יש לוודא שמבנה האדמה שלנו הוא ייבש לחלוטין גם חיצונית וגם עמוק אל תוך שכבות הבוץ הפנימיות. לכן, רצוי לתת למבנה האדמה מספר חודשים בקיץ לייבוש.

שלב שני: שימון

מורחים בעזרת רולר שכבות נדיבות של שמן בישול משומש על מבנה האדמה שבנינו (יש חביות של שמן ישן ליד כל דוכן של אוכל מהיר).
על הבוץ הייבש אנחנו עושים 4 שכבות של שמן.
שכבה ראשונה: 100% שמן
שכבה שניה: 75% שמן ו25% טרפנטין מינרלי
שכבה שלישית: 50% שמן 50% טרפנטין מינרלי
שכבה רביעית: 25% שמן 75% טרפנטין מינרלי

הערות:

  • השימוש בשכבות השונות עם הטרפנטין מחזק את הבוץ משמעותית ומשאיר את ספסל הבוץ בסוף התהליך ייבש ולא שמנוני.
  • כל שנתיים עד ארבע שנים (תלוי בקרינת השמש על ספסל הבוץ) יש לחדש את הצביעה בשמן כדי לשמור על העמידות למים.
5 תגובות
  1. דוד הגב

    אפשר לאטום ככה גם מבנה שמיועד למגורים?

    • אבנר פיפרברג הגב

      שאלה מעולה,
      הריח של הטרפנטין מאוד לא סימפטי והוא נמשך מספר ימים. כמובן שטרפנטין ממשיך להתנדף גם כאשר אנחנו לא מריחים אותו…
      בתוך הבית בקיצור אני ממליץ להשתמש בשמן פשתן טהור (לא מהסוג המסריח שקונים בחנויות טמבור) ניתן לקנות אצל "סהר סרברניק" ביפו. על הטרפנתין בתוך הבית ניתן לוותר. הקיר יישאר שומני למגע למשך תקופה והשומניות תיעלם.

  2. אבנר פיפרברג הגב

    שלום תמר,

    מורחים שכבות נדיבות של שמן שגורמות לבוץ להבריק. זמן ההמתנה בין שכבה לשכבה, הוא מספר דקות עד שהשמן נספג בבוץ, והבוץ כבר לא מבריק. (אפשר פשוט גם לחכות 20 דקות בין השכבות, זה מספיק)

  3. תמר הגב

    שלום אבנר,
    קודם כל תודה רבה על המענה. ואני אבדוק אם הכן זה יבש לגמרי.
    בנינו תנור מבוץ חמוד מאד. אני כמובן אצלם ואשלך לכם לאתר. יש לי שאלה נוספת לגבי השמן..
    כמה זמן צריך לחכות בין מריחת שכבה אחת ,לשניה?

    בברכה, תמר

    :@)

השארת תגובה